A Művelődési Ház rövid története

 

Topolya község Művelődési Háza 1991-ben alakult újra, alapítója Topolya község Képviselő-testülete. Az ezt megelőző időszakban, vagyis az 1970-es évektől egészen 1991-ig, a község művelődési életének főszervezője a Művelődési-Oktatási és Tájékoztatási Központ volt. A Központ megszűnését követően a művelődési élet szervezését Topolya község Művelődési Háza vette át.

 

A Művelődési Ház tevékenységi köre

Intézményünkhöz tartozik a 240 férőhelyes színházterem, amelyet 2017 decemberétől ismét használhatunk és a 223 férőhelyes moziterem. Tevékenységi körünkbe tartozik a színházi előadások, kiállítások, hazai és külföldi művészek vendégszereplésének megszervezése, tudományos és helytörténeti jellegű előadások megrendezése, filmvetítések, kiállításоk, szemlék, gyermekek részére szervezett foglalkozások, továbbá a városnapi rendezvények megszervezése és lebonyolítása. Épületegyüttesünkhöz tartozik a 80 ülőhely elhelyezésére is alkalmas kiállítóterem, ahol többek között lehetőséget adunk községünk, de szélesebb környezetünk amatőr alkotóinak is a bemutatkozásra-bemutatkozó kiállításra.

A fentieken kívül társszervezői vagyunk az immár hagyományos Topolyai Gyermeknapnak. Intézményünk a kezdeményezője és fő szervezője a Topolyai Napok rendezvénysorozat alatt megrendezésre kerülő Mézkarneválnak, melyet első ízben 2006. szeptember 16-án szerveztünk. Idővel a rendezvény hagyományossá vált és a község legrangosabb és legtömegesebb kulturális eseményévé nőtte ki magát.

A Művelődési Ház keretében működik a Tájház, a Bognár – kovácsműhely, a helytörténeti levéltár és a topolyai Művésztelep is.

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

Nincs várható esemény megadva.

Támogatóink

Topolya község
önkormányzata

 

Helyi közösség
Topolya

 

Tartományi Művelődési és
Tájékoztatási Titkárság

 

Bethlen Gábor
Alapkezelő Zrt.